На ФокусПоследни новиниСвят

Отново тежки наводнения в Гърция

Гърция отново бе връхлетяна от циклон, който предизвика сериозно наводнения из страната. На места се е излял 230 куб. метра вода на декар, а пътищата в някои местности на централна Гърция са изцяло затворени. Циклонът, който се нарича „Елиас“, идва по-малко от месец след предишното подобно явление, при което циклонът „Даниел“ наводни части от страната.

В северната част на Евбея пожарната е приела десетки сигнали за спасяване на хора и преместването им на безопасно място, за източване на вода и за паднали дървета. В засегнатия район работят всички екипи на пожарната служба, като в тяхна помощ са изпратени части на армията.

На острова се намира и министърът на климатичната криза и гражданската защита Василис Кикилиас. Проблеми от лошото време възникнаха и в префектура Атика. От съображения за сигурност някои пътища бяха временно затворени.

Ден преди това жителите на района получиха съобщения чрез спешния номер 112 да избягват ненужни пътувания.

Циклонът „Елиас“ започна постепенно да настъпва в страната от понеделник с проливни дъждове, бури и свлачища в Тесалия, Атика, Евбея, Епир, Пелопонес, Спорадските и Йонийските острови. Това е втората подобна стихия в рамките на един месец в Гърция след унищожителния средиземноморски циклон „Даниел“, който отне живота на 17 души и причини материални щети за милиони евро.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Съветът на Европа изиска от България да приеме закони за промяната на пола

Подобни статии

Back to top button