Пак спират третия лъч на метрото в София
снимка: Официален профил във Фейсбук/ Boyko Borissov

Пак спират третия лъч на метрото в София

Пак без метро по третия лъч в София този уикенд.

 

На 10 и 11 април, събота и неделя, в реални условия ще се извършат софтуерни инсталации, настройки и тестови изпитания на общите системи за управление и безопасност на действащия участък от Линия 3 и новото трасе на метрото от станция „Овча купел“ до станция „Горна баня“, което предстои да бъде въведено в експлоатация.

 

За целта в събота и неделя действащият участък от третата линия на софийското метро от метростанция “Хаджи Димитър“ до „Красно село“ ще бъде затворен за пътници. За придвижване на гражданите е осигурен заместващ автобусен транспорт.

 

Затварянето на участъка за граждани е в съответствие с практиката при разширението на автоматизирани системи за управление в метрополитените и по изричното изискване на фирмата изпълнител „Сименс“.

 

Общият софтуер на системите за управление и безопасност на двата участъка от третата метролиния, е разработен и тестван в базите на изпълнителя в Германия. Аналогични процедури са изпълнени през 2020 г. във връзка с експлоатацията на действащия централен участък от Линия 3 на метрото в София.

 

Ще бъдат тествани и необходими функции за общото трасе, като автоматичен вход и изход от депото в посока ж.к. ”Овча купел”, което не може да стане в нормален експлоатационен режим на работа на действащия участък.

 

Резултатите от тестовете ще послужат за сертифициране на системите за безопасно управление на движението по цялата трета линия, заявиха от Столична община.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК