Пълна блокада на София преди Великден – пътуването забранено

Пълна блокада на София преди Великден – пътуването забранено

Влизането и излизлането от София е напълно забранено до второ нареждане. Това стана ясно по време на извънреден брифинг на Националния оперативен щаб и правителството.

 

Забраната влиза в сила от полунощ днес, стана ясно от думите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. 

 

Началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски обясни мотивите за предложението, което е направил към правителството:

 

„От вчера се наблюдава много тревожно нещо – напускане масово на София. Тя е основното огнище с най-много заразени от COVID-19. Всички тези хора, които напускат София са разпръснати из цялата страна, Това води до още по-тежка епидемиологична ситуация с неясни последици. Последиците ще станат ясни в близката седмица“, съобщи Мутафчийски. 

 

По думите му случаите на коронавирус само в днешния ден вече са 40 – най-високият брой положителни проби до сега. 

 

Забраната за влизане и излизане на София няма да важи за тежкотоварния трафик, автомобилите със спрециален режим на движение и превозни средства, транспортиращи медицински лица и автомобили на дружествата за комунални услуги.

 

„В рамките на града засега няма ограничения“ каза вътрешният министър Младен Маринов.

 

Припомняме, че предвид предстоящите празнични дни по пътищата в страната трафикът днес стана интензивен, въпреки че се отправяха редица молби и предупреждения да не се пътува, ако това не е много наложително.

 

На изходите от София се образуваха километрични опашки, а над 100 коли са върнати на пропускателните пунктове на входно – изходните пътни артерии на Ямбол днес, тъй като не са имали основателна причина за пътуване.

 

При извършените проверки на декларации са установени десетки несъответствия. Най- често се спекулира с аргумента, че от областния град се излиза по работа.

 

Всички случаи с открити несъответствия ще бъдат предадени на прокуратурата.

 

Очаквайте подробности.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК