БългарияМнения

Панев: Победата на ПП-ДБ няма да е с 1-2% разлика, а много по-сериозна – убеден съм

„Нормално е да има напрежение. Целта ни е да подредим така кандидатите, че да максимализираме резултата. Това е важно за България. И второ – в парламента да влязат граждани от всички браншове, за да свършат работа”. Това коментира Владислав Панев пред NOVA.

„Ще подредим листата така, че хората да са доволни”, коментира още той. На предишните избори Панев беше водач на листата в 25 МИР в столицата, а сега се спряга името на Христо Петров.

„Най-вероятно няма да бъда водач на тази листа, но това не е проблем. Ще се решава на 28 февруари”, каза Панев.

„Убеден съм, че победата на ПП – ДБ няма да е с 1-2 пункта разлика, а много по-сериозна. Виждаме настроенията в обществените организации, те са оптимисти, ще застанат зад нас”, коментира той.

„В последното НС сме отдалечени от всички останали, заради няколко емблематични гласувания, като например хартиената бюлетина. Хората са гневни на новите правила и ще излязат много повече хора да гласуват”, каза още той.

Говорителят на ЦИК Цветозар Томов подаде оставка заради „изборни измами“

Той коментира и глобата, която беше наложена от КЗК на „Лукойл”.

„Казват ни, че е имало период от 16 месеца, който е изтекъл някъде миналата есен, в които „Лукойл” е злоупотребявал с монополно положение, но вече не злоупотребява. Не знам как са го сметнали. Според мен регулаторът си измива ръцете, защото знаете, че мандата му изтича това лято и трябва да направи нещо. А „Лукойл” „бълха ги ухапала”. Последната година какви услуги направи държавата за тях – първо се пребори за дерогация за вноса на руски петрол, което обслужва „Лукойл”, оттам 1 милиард долара печалба годишно от разликата в цената на руския петрол и сорта Брент. Тези пари не се облагат още от държавата. Отделно с енергийните компенсации, които бяха за всички. „Лукойл” е най-големият потребител на електроенергия, така ги компенсираме още 200 милиона, защото цената на тока е скъпа”, каза Панев.

„Глобата от 67 милиона е капка морето, защото според решението на КЗК става въпрос за сериозна злоупотреба с монополно положение, което би трябвало да води до глоба от 15% от оборота на компанията. В случая е 1,5% или 10 пъти по-малко”, смята Панев.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Историк разобличи македонски фалшификации за Гоце Делчев

Подобни статии

Back to top button