БългарияНа ФокусПоследни новини

Пеевски се усъмни в социолозите, манипулирали

„С голям интерес наблюдавам резултатите от социологически изследвания на две агенции, публикувани тези дни, които сякаш излязоха да бранят някой, който бил имал три пъти по-голям рейтинг на доверие от мен. Този похват е последното убежище за провалящи се политици, но не за това е думата тук“, заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в прессъобщение.

„Доверието на хората се печели, като работиш за тях, което ДПС и аз правим всеки ден, а най-точно се мери на избори. Ние сме изпратени в НС за да изпълняваме това, което хората очакват и желаят – да подобрим живота им и да им решаваме проблемите. Когато аз и колегите обикаляме населените места, ние сме при хората. Знаем какво е тяхното настроение, споделят ни проблемите си и очакват от нас решения и носене на отговорност“, допълни Пеевски.

„През 2001 година същите агенции прогнозираха, че на предстоящите тогава парламентарни избори формация на Царя ще получи съответно 7.8 % от едната и цели 12.2% другата. Данните са от април 2001 година. На парламентарните избори на 17.06.2001 г. коалицията на Н.В. Симеон Сакскобурготски получи вота на 1 952 513 избиратели или 43%, при това при рекордна избирателна активност от 67%. Нещо повече – след тези избори бе излъчено коалиционното правителство на НДСВ и ДПС с министър-председател Симеон Сакскобурготски. Правителство, изпълнило пълен четиригодишен мандат, в който оценката на ЕС за България бе за държава със стабилна пазарна икономика, повишило чувствително жизнения стандарт и създало благоприятна среда за бизнеса. В този мандат страната ни бе приета за пълноправен член на НАТО и направи решителните промени, които допринесоха за приемането й в ЕС след две години“, припомни председателят на ДПС

„Защо припомням всичко това? Защото знам, че избирателите са мъдри и всеки опит да се манипулира общественото мнение води до още по-силна мотивация за хората, да гласуват доверие на онзи, който ще свърши работа и ще носи отговорност. Тъй като те най-добре знаят кой бяга от отговорност и не може да работи за тях. Виждат го всеки ден“, допълни председателя на Пеевски.

„Благодаря на тези агенции, измерили тези резултати. Следващите избори са много скоро – след половин година. И тогава най-точно ще се премери доверието на хората към мен и ДПС. Вярвам, че най-хубавото предстои“, завърши Делян Пеевски.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Никулден е: Над 200 хиляди българи празнуват имен ден

Подобни статии

Back to top button