Петел, владеещ бойни изкуства, закла стопанина си

Петел, владеещ бойни изкуства, закла стопанина си

Мъж умря, след като беше ударен от острие, прикрепено към крака на своя петел участващ в битки със себеподобни в Индия, съобщи БГНЕС.

 

Инцидентът привлече внимание върху противоречивата практика, която продължава в страната в голям мащаб въпреки забраната.

 

Жертвата, Сарипали Венкатесвара Рао, 53-годишен, държал петела преди мач на живот и смърт в село Прагадаварам миналата седмица, когато птицата се опитала да се измъкне на свобода и се нахвърлила върху собственика си.

 

„Рао направи усилие да се задържи, но получи дълбоки прободни наранявания от малко острие, прикрепено към крака на петела, който също преряза основната вена на бедрото му, което доведе до обилно кървене“, каза полицаят Снехита пред ДПА по телефона. „Той почина на път за болницата“, добави тя.

 

Инцидентът е станал на 15 януари, но появилите се индийските медии съобщения предизвикаха регионалната полиция да засили ограничителните действия срещу подобни събития.

 

„Това е трагичен инцидент, но ироничното е, че петелът се развъжда, за да убие противника си и да донесе печалба, вместо да убива собственика си. Петелът избяга, не можахме да го проследим“, каза полицай П. Раджеш.

 

Върховният съд на Индия е забранил битките между петли като нарушение на Закона за превенция на жестокостта към животните от 1960 г., който поставя забрана за организиране или подбуждане на битки с животни.

 

Но десетки милиони рупии продължават да се въртят в битки между петли в няколко южни региони на Индия.

 

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО