БългарияНа ФокусПоследни новини

Петков: Денков спази обещанието си, промяната ще продължи

“Промяната започна и ще продължи. Властта за нас не е цел, а средство”, заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по време на дебатите по оставката на министър-председателя.

“Преди 9 месеца обещахме, че ще подадем оставка и Денков я подаде. В историята на България няма такова нещо – премиерът да подаде оставка заради обещание. Обещанието бе към българския народ”, заяви Петков от парламентарната трибуна.

Той изброи приоритетите, които са изпълнени от кабинета досега. “Имаме Шенген по въздух и вода, както и обещание за сухопътен Шенген. Разследването на главния прокурор вече е факт. Антикорупционният закон – приет. Бюджет с 3% дефицит – приет, запазване на българското Черноморие – факт. Единствените промени, които са необратими са тези, които променят страховете на българския народ”, категоричен е Петков.

Според него народът очаква премиерът да е образован, проевропейски, балансиран.

“Сега остава промяната да продължи – независими регулатори, да няма джуджета и нотариуси, независими медии, очакват службите наистина да се борят за сигурността. Ние ще продължим да се борим за тези неща”, добави Кирил Петков.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Нинова: Правителството е порочно заченато, с ротацията ни предлагате още от същото

Подобни статии

Back to top button