Пистолетът на учителя от Силистра бил зареден в час

Пистолетът на учителя от Силистра бил зареден в час

Пистолетът на учителят по история от силистренското училище „Иван Вазов“, бил зареден по време на час на територията на училищет. Това установи проверка, съобщава Нова телевизия. 

 

Установено било, че пистолетът е боен, бил е зареден и законно притежаван. Оръжието вече е предадено в МВР. Според информация на NOVA учителят имал три оръжия.

 

Преподавателят отказа да застане пред камерата на Нова но разказа, че трябвало оръжието му да мине на проверка след края на занятията, защото е бивш служител на МВР. Сложил го в джоба си, тъй като се притеснявал да го остави в колата.

 

Бях в отпуска. Разбрах по телефона за станалото. Пистолетът е видян само от 2 деца. По думите им учителят е поставил оръжието на стола и седнал. До този момент преподавателят изпълняваше коректно задълженията си”, разказа директорът на училището Росица Трендафилова.

 

И допълни, че мъжът сам е решил да напусне работа.

 

Зам.-кметът на Община Силистра Мария Недялкова поясни, че контролът в училищата ще бъде засилен. Разпоредена е проверка по случая, а родители и учители са шокирани след станалото.

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.