БългарияНа Фокус

Пистолетът, златото и парите: Борисов в интервю за германски вестник

„Повече не искам да виждам жени“. Това казва в интервю за германското издание „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ премиерът Бойко Борисов. В продължение на 2,5 часа Борисов отговаря на въпроси за шкафчето, пистолета, парите и златото. Но и за протестите, резолюцията на ЕП за България и други въпроси, свързани с управлението му.

 

 

 

ПОВЕЧЕ ЖЕНИ НЕ ИСКАМ ДА ВИЖДАМ

 

Жена е автор на компрометиращите снимки от спалнята на премиера, става ясно от думите на Борисов. Пред германското издание той пояснява, че снимките вероятно не са правени наведнъж, вероятно са от 2017 г. Според премиера първите кадри, където се вижда, че той спи, не били достатъчно компрометиращи, затова дамата се върнала втори път.

 

Борисов твърди, че „планът е подготвян от години и всичките ми реформи само подтикнаха враговете ми да действат“.

 

Борисов отново подкрепя версията си, че златото, парите и пистолетът не са негови, а са внесени от въпросната жена в дамската й чанта. Оказва се, че НСО не проверявали дамските чанти на жените, които посещавали Борисов.

 

В отговор на въпроса не се ли притеснява от факта, че лидерът на държава, членка на НАТО, може да бъде сниман без проблем в спалнята си, Борисов казва:

 

„Работата е там: никога през всичките тези години, когато някоя дама ме е посещавала, охраната не ѝ е претърсвала и проверявала чантата.“

 

„Въпреки всичко, в този случай трябва да се възхищавам на извършителите колко добре са го подредили. Неслучайно говоря за методите на КГБ. Някои от опонентите ми, които работят за президента Румен Радев, са бивши тайни агенти, хора от тези среди или деца на страхотни шпиони, офицери от руската военна разузнавателна служба“, казва Борисов.

 

Веднъж той вече обвини президента Радев, че му пращал дрон, който да го шпионира.

 

„Всеки, който гледа снимките и филма от моята къща, ще признае: аз живея при прости условия. Почти като в казарма“, казва Борисов.

 

Борисов сравнява жената, която вероятно е направила снимките, с Мата Хари – прочутата холандска стриптизьорка, куртизанка и шпионин поне за две разузнавания по време на Първата световна война. Премиерът изпада и в откровения, че вече не иска да вижда жени, пише „Дневник“.4

 

„Сега не искам дори да виждам жени. Вижте, успешен политик съм, но личният ми живот е провал. Работя 20 часа на ден, цялото ми време е прекарано в работа, докато враговете ми опитват да ми спретнат скандали. Казват, че имам къща в Барселона, имение в Лос Анджелис или на гръцки остров, където дори се твърди, че съм убил манекенка. Когато хората се вгледат, нищо не остава от тези обвинения. Трябва да знаете, че в България отдавна има черен пазар за компромати.“

 

ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ ОЛИГАРСИТЕ

 

Според Борисов компроматите са свързани с влизането на България в механизма ERMII, известен като „чакалнята на еврозоната“. Това по думите на премиера пречело много на олигарсите:

 

„Едва преди няколко месеца олигарсите в България осъзнаха какво съм им причинил – дори някога да са заобикаляли българската банкова система, „им е невъзможно на европейско ниво“, казва Борисов.

 

Според премиера олигарсите са виновни и за нещо друго – протестите. По думите на Борисов зад тях стои бизнесменът Васил Божков, което се доказвало от „законно подслушани“ разговори. Припомняме, че през лятото прокуратурата публикува записи на Божков с български депутати и публични фигури, в които се обсъждаха протестите.

 

РЕЗОЛЮЦИЯТА НА ЕП

 

Борисов обвинява за резолюцията на ЕП, която критикува България, заговорите на политическите му опоненти. По думите на премиера нито една институция не е открила нередности с европейските фондове у нас, не можело да се говори и за нарушаване на принципите на върховенството на закона.

 

Борисов обяснява, че в България „има много разследвания, включително срещу министри или заместниците им, срещу депутати, кметове и различни олигарси“, пише „Дневник“.

 

От резолюцията Борисов разбрал, че у нас има македонско малцинство.

 

„За мен беше голяма изненада, че неотдавнашната резолюция на Европейския парламент относно България повдигна въпроса за предполагаемо македонско малцинство в България. В България няма македонско малцинство. Какво македонско малцинство трябва да има в България? Не познавам нито един. Едва от резолюцията разбрах, че има такова“, казва премиерът по отношение на предложените от ОМО Илинден текстове.

 

За съжаление те не отпаднаха от документа, въпреки предложението на Евродепутата от ВМРО/ЕКР Ангел Джамбазки.

 

Борисов отиде в Родопите да се радва на аплодисменти и похвали: Не хвърлям пари от джипката

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button