БългарияНа Фокус

Пламен Георгиев: Има заплахи за живота ми

Бившият председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, който напусна поста си заради скандала с апартаментите на властта, обяви, че има заплахи за живта му. Заради това от месеци той се движи с охрана.

„Имам охрана от повече от пет месеца, защото имаше анонимни заплахи за живота ми. Те дойдоха преди скандала „Апартаментгейт“ и бяха оценени като много сериозни от компетентните органи. По случая се води досъдебно производство“, каза Георгиев в ефира на НОВА.

Георгиев бе категоричен, че не заплахите са причината да подаде оставка. Като основна такава той посочи „уникалния тормоз“, на който било подложено семейството му в последните месеци.

След като Народното събрание гласува оставката му, Георгиев се обяви за жертва на скандала, въпреки че проверките доказаха, че той действително е притежавал незаконна тераса, която не се знае с какви пари е закупил.

„Проверките на НАП са много сериозни. Анализираха се разходите ми във всеки един ден за последните шест години. Изчаках да приключи ревизията, за да подам оставка. Исках да изляза чист пред хората. Но все пак, след целия този скандал, не можех да продължа да бъда председател на комисията“, каза Георгиев.

Георгиев дори нарече скандала „измислен“ и пбяви, че той навредил на репутацията му.

„Изговориха се куп лъжи, които нямаше как да оборвам сутрин, обед и вечер. Една от тях е, че цената на жилището ми е ниска. Това изобщо не е така. Апартаментът ми струва повече от 300 000 лева и имам да изплащам още 160 000 лева кредит от банка“, обясни Георгиев.

Като мотив за „съсипването“ на репутацията му Георгиев посочи работата на КПКОНПИ, която през последните години отнела около 40 млн. лева и така засегнала интересите на много хора.

Той коментира и избора на бъдещия нов главен прокурор.

„Трябва да бъде решителен човек, който да продължи да надгражда, защото към момента има успехи във всяко едно от начинанията ни“, заяви Георгиев.

След оттеглянето си от КПКОНПИ той подаде молба да бъде възстановен на работа като обвинител в Спецпрокуратурата.

Две масови стрелби в САЩ убиха и раниха десетки

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button