Подозират българка, че задушила детето си в Италия, а после подпалила апартамента

Подозират българка, че задушила детето си в Италия, а после подпалила апартамента

Българката, заподозряна за убийството на 6-годишната си дъщеря в Сервиляно, Италия, на 8 януари, вероятно първо я е задушила с възглавница, а часове по-късно симулирала пожар в апартамента, за да прикрие престъплението, пише „24 часа“

 

Това подозират следователите, които разследват причините за смъртта на момиченцето. Това обаче е само хипотеза. Преди дни 38-годишната Павлина Миткова беше задържана по подозрения за убийство на дъщеря си. 40- годишният баща Али Красники, гражданин на Косово и работещ като строителен работник, не бил в апартамента в момента на пожара.

 

Първоначално майката твърдеше, че се събудила през нощта от миризмата на дим и след като видяла, че има пожар, успяла да изнесе само по-малкото си 4-годишно дете. След това се върнала и за другото дете, но не могла да влезе заради пламъците и задушливия дим.

 

През изминалите дни прокурорката по делото Франческа Перлини постанови арестуването на майката, която е заподозряна не само за опожаряването на дома си, а и за убийството преди това на голямата си дъщеря. Все още не са окончателни резултатите от аутопсията на трупа на детето, но според италианските медии то не е починало нито от натравяне с дим, нито от изгаряне.

 

Според изводите на пожарникарите огънят в дома бил предизвикан с помощта на газ от готварската печка. Пожарът обхванал само част от кухнята, но не и стаята, в която спели децата.

 

Засега българката не е отговорила на въпросите на съдията от предварителното следствие Чезаре Марциали. Тя е казала, че е невинна и че няма нищо общо нито с опожаряването на апартамента, нито със смъртта на дъщеря си. Според следователите остава загадка защо версията на майката е пълна с подозрителни факти и противоречия. Властите се питат защо майката не е повикала помощ. На пожарникарите се обадил случайно минаващ оттам шофьор.

 

Освен това не е ясно и защо майката излязла на улицата само с малкото дете, а не направила опит да спаси голямото.

 

Следователите забелязали, че по тялото не загиналото дете липсвали изгаряния и че то било сковано от доста по-дълго време. Това говорело, че задушаването не било предизвикано от пушека, а много преди пожара. Ако се докаже, че се касае за убийство, е загадка какъв е мотивът за него.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК