МненияНа ФокусПоследни новини

Политическият пенсионер Иванов е значително по-интересен от активния политик Иванов

Автор: Стоян Панчев

Разбрах, че Христо Иванов иска да води диалог с избирателите, които е загубил, така че ще се включа. С уточнението, че бях загубен не на последните избори, а по-рано.
Причините са три.
1. Заради отказа от най-важната дясна реформа в историята на страната – валутния борд, който ДБ смята, че трябва да бъде заменен с опасната еврозона.
В последните си интервюта Иванов говори за проблема със стадния инстикт и простото повтаряне на мантрата Европа=хубаво. Случаят с борда е точно такъв. Десетилетия защита на тази ключова реформа за възстановяването на страната след хиперинфлационния срив и основа на фискалната ни стабилност…беше зарязана, защото еврото е много готинко и европейско и (новият им тъпоумен аргумент) защото mafiqta не го искала, не можела да си превалутира парите.
2.Заради постепенното отстъпление от десните икономически политики – което завърши с финансов министър, за когото ниските дефицити са “фетиш” и който увеличи данъците на социалната класа, към която принадлежа (и която гласува за него, бтв).
И също така до това, номинални либертарианци (депутати от ППДБ) да ми обясняват, че кешовият таван трябвало да падне, НО само до 8000 лв.
3. Заради видимата (от известно време) тенденция на сближаване с ГЕРБ и фантазиите, че той ще бъде контролиран от ППДБ чрез макиевелизма на велики политици като Кирил Петков, например.
П.П. Политическият пенсионер Иванов е значително по-интересен от активния политик Иванов

Подобни статии

Back to top button