БългарияНа ФокусПоследни новини

Полицаят подал оставка заради смъртта на Пламен Пенев стана зам.-кмет на община Мъглиж

Илиян Илиев, който подаде оставка заради смъртта на 58-годишния бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев при опит за арест, от днес е новият заместник-кмет на Община Мъглиж. 

На 5 януари обаче вътрешният министър Калин Стоянов поиска и получи оставката на Илиев заради случая „Пенев“. Заедно с него с поста си се раздели и зам.-директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора Пламен Петков.

58-годишният мъж издъхна на 30 декември 2023 г. на една от централните улици в Стара Загора след преследване с 9 патрулки, катастрофа и опит за задържане.

Около 20.45 ч. на тел. 112 е подаден сигнал, че непълнолетни са заплашвани с нож от мъж на средна възраст. Изпратените на място два автопатрула са установили подателя на сигнала, който им посочва спрял наблизо лек автомобил, в който имало мъж. Това е 58-годишният Пламен Пенев. Когато полицаите се приближават към него, той се заключва в колата, след което рязко потегля. Последва гонка по улиците на Стара Загора в продължение на 20 минути, която приключва непосредствено до парк „Артилерийски“. Там Пенев се удря в патрулка, след това в разделителната мантинела и колата му спира. На видеокадри от очевидци се вижда как автомобилът е наобиколен от униформени, които изваждат Пенев, след което се струпват върху него.

Според съдебните лекари, след като 58-годишният мъж е изваден от колата и върху него са легнали петима полицаи в опит да го арестуват, под тежестта на телата им той се е задушил, защото белият му дроб е бил притиснат дълго време.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Петков: Реформа на службите, Радев не може да е политик и президент едновременно

Подобни статии

Back to top button