You are currently viewing Пореден случай на агресия: Момче преби друго дете докато техни приятли снимат
кадър: Нова ТВ

Пореден случай на агресия: Момче преби друго дете докато техни приятли снимат

Отново насилие между деца. Отново заснето с телефоните на други деца, които са гледали и снимали побоя. Случаят е от Бургас, предава Нова телевизия. Побойникът е на 15 години, а пострадалото момче – на 13.

 

Причината за агресията е момиче, което не го удостоявало с внимание. Именно майката на това момиче сигнализира и изпрати кадрите, защото дъщеря й е станала свидетел на побоя.

 

Инцидентът е станал навръх 3 март на изключително оживено място.

 

„Дъщеря ми се прибра видимо изплашена, разбрах от нея какво се е случило. Ситуацията не е единствена. За деня това се е повторило 3 пъти, заснет е само един от тях. Дъщеря ми става свидетел на това, но не й дават никакво право да се намеси”, разказа Зорница Спасова.

 

Според жената причина за насилието е кавга между децата. Дъщерята на Зорница и момчето, нанесло побоя, се познават от няколко години. Приятелството помежду им обаче приключва и момичето започва да комуникира с друга компания. Именно това, според Зорница, е предизвикало агресията на момчето.

 

„Първо седяхме в парк. Без да кажат нищо, директно започнаха да го бият. Аз седях до него, те го издърпаха. Опитах се да ги спра, но те ме хванаха и ме държаха. Виках за помощ, но хората ни гледаха и отминаваха”, разказва момичето.

 

От Бургаската полиция са установили извършителя, иззети са записи от охранителни камери, започнати са и разпити на пострадалите и свидетелите.

 

„В рамките на вчерашния ден извършихме спешно проучване, но имахме възможност да разговаряме само с пострадалото момче и неговия баща. Все още нямаме данни от полицията за извършителя. Днес е насрочена работна среща за изготвяне на план и конкретни задачи. Децата ще работят с психолог, а на момчето, извършило побоя, ще бъде назначен обществен възпитател”, обясни началникът на отдел „Закрила на детето” Димитрина Чочарова.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК