Пореден случай на масово напускане на лекари – този път в Силистра

Пореден случай на масово напускане на лекари – този път в Силистра

Колективна оставка подаде персонала на Спешното отделение на многопрофилната болница в Силистра. Причината – пореден случай на агресия, макар и вербална, съобщи bTV. Случаят е от средата на месеца, когато Георги Веселинов води детето си в отделението.

 

По думите на д-р Бейти Насуф бащата изчакал няколко минути, след което започнал да обижда лекаря преди да са имали някакъв диалог.

 

„Излязох навън и ги видях как си пушат цигарите и се подсмихват, и си пият кафетата. Това ме подразни и това събуди т.нар. агресия, както вие я наричате – защо трябва да чакам, а те да си пушат цигарите и кафетата да им са в ръцете? Наругах ги, да, бутнах вратата с крак, вижда се и на материалите“, обясни бащата.

 

За „Тази сутрин“ д-р Насуф разказа, че се е извършвала дезинфекция на отделението. Излиза в почивка, като след него излизат и сестрите. След това виждат човек с камера, който използва обидни думи.

 

Директорът на МБАЛ-Силистра Д-р Даниела Костадинова заяви, че Спешното отделение ще работи, защото лекарите са изключително отговорни. Освен това обясни, че имат 15-дневно предизвестие, което трябва да отработят.

 

„Исканията ни са да има наказуемост за агресорите. Нашето предложение е законотворците да въведат реални наказания и тези хора, ако бъдат признати за виновни, да полагат общественополезен труд и да бъдат гледачи на болните в лечебницата“, коментира тя.

 

По думите ѝ случаят на детето не е бил за Спешно отделение. Въпреки това лекарите не връщат хора и обясниха, че е имало по-цивилизован начин, по който бащата е можело да се държи.

 

Персоналът е склонен да оттегли оставката, но очаква и настоява за промени и да има наказуемост.

 

Силистра е единствената болница, в която няма неотложен кабинет – т.е при най-незначителни състояния се търси помощта на спешните лекари.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК