МненияНа ФокусПоследни новини

Поредното македонско научно откритие – германците са македонци, а цяла Европа трябва да говори македонски

Автор: Александър Йорданов

Снощи в Брюксел гледах „Троя”. Великолепни актьори:  Брад Пит, Орландо Блум, Питър О’Тул и прекрасната Диане Крюгер. Гледах как сума ти народ се изби, заради една фуста и ми стана мъчно за стареца Приам. Не можах да заспя. Посегнах към библиотеката и се зачетох, за трети път май, в книгата на македонския „учен” д-р Ристо Ивановски „ГЕРМАНЦИТЕ И МАКЕДОНЦИТЕ – ЕДНО ИСТО”.

Този „епохален“ труд бе издаден през 2003 г., т.е. само година преди филма на режисьора  Волфганг Петерсен.  И ето какво прочетох отново:

„Германците и Македонците са с общо потекло от Приам – троянският цар. Германците и всички европейци имат произход от Мала Азия. Троя е основана от „бригите”, които са се преселили там от Македония. Траките са македонско племе. Според античните автори македонците, траките и илирите имали един и същ език. Историята на омировите троянци е написана на славянски език. Руснаците се определят като славяни едва през 860 година и това станало чрез словото, което идва при тях от македонския царски двор.” 

Нервирах се. Не се заспива при такива „научни“ открития. Но продължих да чета: 

„Европейците са си създали история според която те произхождат от неедерталците. Това не е възможно, защото неедертаецът е бил само маймуна. И затова не схванал, че трябва да отиде да живее на топло на юг и загинал от глад или сам се превърнал в канибалистична гозба без да остави свой наследник.“ 

Това „научно” македонско откритие ме остави буден почти цяла нощ. Привидяха ми се тия пусти европейски неедерталци. Продължих да чета: 

„Родителите на готския крал Фридрих Велики били македонци и той е „Natione Macedonum” и „Ex genere Macedum”. Дори французите го имат същото потекло, както и македонците от Азия, от Приам и дори са имали общ крал с нас, но след това са се отцепили и тогава едните дошли тук в Македония и се нарекли македонци, според името на народа, който ги е приел.“

Напълно се разсъних. И научих, че франките и македонците „са сборували един и ист език“. Следваха „доказателствата“:  Карл, Карло е само Царло или Царило. Значи е бил цар. Лудвиг е „луд” и „вик” , което ще рече викинг, венет, славянин. Пан е гръцкият бог на гората, но е и господин на полски, чешки и словашки. Изводът  който прави македонският „учен“ е, че немският и френският езици са всъщност славянски езици. Гръцкият език се е появил едва през 1830 г.

Получих световъртеж, но реших все пак да стигна до края. Стигнах: 

„И тъй като името на Европа е македонско, континентът трябва да се обедини само чрез македонския език на Константин Философ. Обединяването чрез английския, немския или френският език е срам за европейците, които са забравили своя произход. Засрамете се европейци. Унищожаваната от вас Македония въпреки всичко е готова да ви помогне да се върнете към расата на белите хора – македонците.” 

Но защо информирам за това мое среднощно „интелектуално“ приключение. Защото призори ми просветна, какво щастие е за нас, българите, да имаме за съседи „бели хора“. Които при това знаят всичко, както за миналото, така и за бъдещето. И съм убеден, че Европа няма да се колебае и ще ги приеме в своите обятия. Така, както Парис е приласкал хубавата Елена. Кога ще стане това ли? Няма да е скоро, но ще стане. Защото закъде е Европа без „бели хора“?

Подобни статии

Back to top button