БългарияНа ФокусПоследни новини

„Появата на алтернатива е неизбежна“: Румен Радев отговори за нов политически проект

„Цялата тази режисирана медийна истерия издава страх от нова партия. Този хор на страха обедини не само партиите в сглобката, но и малки партии, които заедно се чувстват застрашени от ерозията на доверието. Наивно е да се мисли, че като омаскаряваш личности, ще промениш мнението на хората, а те са омерзени. Ситуацията е такава, че появата на алтернатива е неизбежна.“ Това заяви президентът Румен Радев, като уточни, че ако даде доверието си на нова политическа формация, ще го обяви сам.

„Българите очакват реална политическа алтернатива, която да се противопостави на взаимното изпиране и индулгенция на корупционните скандали. В момента използват добре позната техника – когато след взаимното изпиране не можеш да се отървеш от тежкото наследство, да създаваш фалшиво такова“, добави Радев.

„Призовавам компетентните органи да извадят всички сигнали, преписки и дела за БТК, за „Булгартабак“, за КТБ, за ББР, за язовири, магистрати, за Митници, за „Дунарит“, и отравянето на Гебрев, за офшорки, за поставени лица – собственици на имоти, хотели и на бизнеси в чужбина. Останаха страшно много въпроси да висят. Как да се борим с корупцията при това положение?“, запита Радев.

Според него появата на алтернатива е неизбежна. „Този хор на страха обедини партиите в сглабката и малки партии, които заедно се чувстват застрашени“, каза Радев и продължи: „Българите очакват такава алтернатива, която да върне нормалността и европейската перспектива за България“, заяви Румен Радев.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Пеевски: Защо прокуратурата и службите мълчат за проверките в президентството

Подобни статии

Back to top button