БългарияНа ФокусПоследни новини

Появиха се голи снимки на младо момиче от Русе в интернет, тя твърди, че са от изкуствен интелект

Камелия Ангелова, която е Мис „Топ лице на Русе“ за 2021 година е открила свои голи снимки, които се разпространяват в затворена група на Telegram. 27-годишната жена твърди, че за тях е използван изкуствен интелект.

„На 8 януари непознато лице се свърза с мен в социалните мрежи и ми каза, че има мои голи снимки, които се разпространяват в интернет. Отрекох това да съм аз. Видях групата, там има порнографски материали. Подозирам, че е използван изкуствен интелект. Подадох сигнал в полицията. От там казаха, че следят сериозно подобни случаи. Пуснах жалба и в Русенската районна прокуратура“, разказа потърпевшата в ефира на „Здравей, България“ по Нова тв. И посъветва младите момичета да не приемат всякакви покани за приятелство в социалните мрежи, да внимават какво качват и профилът им да не е публичен.

Според експерта по киберсигурност Спас Иванов трудно ще се стигне до човека, който е пуснал снимките в интернет.

„Прокуратурата трябва да установи дали снимковият материал е истински или фалшифициран. Това е един дълъг процес. Подобни случаи ще зачестяват. Често се правят и порнографски фалшиви клипове“, уточни той.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Кралицата на Винетките купува имоти от Асен Василев и Даниел Лорер за рекордни цени да ги спаси от фалит

Подобни статии

Back to top button