БългарияНа ФокусПоследни новини

ПП признаха за неофициален „кеш в торби“

ПП излязоха с публикация във фейсбук, след като изтече нов запис от техен разговор. В него те заявяват, че има неофициален „кеш в тобри“, а Кирил Петков се обажда на Пламен Бобоков, за да иска пари за кампанията. 

По-рано сайтът „Афера“ публикува запис от разговор по време на кампанията за последните парламентарни избори, преди съставянето на „Сглобката“. В него участват Асен Василев, Кирил Петков, Лена Бориславова и Николай Денков. В аудиото се чува бившият финансов министър, който заявява, че „неофициален кеш имаме“, а Кирил Петков му отговаря – „така или иначе ще намерим“ В края на диалога се чува телефонен разговор между Кирил Петков и Пламен Бобоков.

Петков иска от Пламен Бобоков още един милион и половина… за кампанията, пише „Трибюн“. „Имаш ли някой, дето може да даде за още малко пари? От… може да са официално, може да са неофициално“, се чува в записа

В публикация на официалната си страница „Продължаваме промяната“ признават, че на изборите през 2023 г не са успели да съберат пари, за да финансират кампанията си. Прилагат и запис, който трудно се чува. Добавят още: „Сега положението е същото, затова и сме обявили дарителска кампания. Другият извод, който се налага, е че българските служби ни следят и подслушват. Това може да ви обясни и защо ГЕРБ и ДПС водиха такава люта битка, за да ги запазят в този вид“, пишат от ПП.

Подобни статии

Back to top button