BulletinНа ФокусПоследни новиниСпорт

Президентът на БФС Боби Михайлов подаде оставка

По време на заседание на Изпълнителния комитет на БФС днес президентът на съюза Борислав Михайлов обяви, че подава оставка.

„За да са спокойни всички, подадох оставка“, заяви Михайлов на пресконференция. 

„Тук ми изглежда по-нормално да говорим, отколкото през последните няколко дни. Подавам оставка! Въпреки краткото време, изпълнихме стратегии за устойчивото развитие на българския футбол. Да, националният отбор не се представи на ниво. Всичко останало, което е зависело от мен и БФС, е изпълнено.

Заседанието на БФС се проведе при засилено полицейско присъствие. Десетки полицаи бяха на базата в Бояна и пазеха от протестиращи, а на терен имаше и водно оръдие за всеки случай.

Михайлов заяви, че е вършил всичко в полза на клубовете, подобрил е първенствата и е направил инвестиции в инфраструктурни проекти. Според него нито един клуб не му е поискал оставката, но той я дава все пак за да са спокойни хората.

Преди близо две седмици феновете организираха масов протест против ръководството на БФС в центъра на София около мача България-Унгария. Протестът прерасна в насилие и имаше множество ранени фенове, както и полицаи. След това много полицити призоваха Михайлов да понесе своята отговорност и да подаде оставка. Той не прие вина за протестите, но обеща да свика изпълкома и впоследствие да се организира конгрес в началото на следващата година, на който да се избере нов президент.

Пожелавам на журналистите да не се месят в работите на следващия президент“, заяви Михайлов.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Георги Градев: Боби Михайлов трябва да влезе в затвора

Подобни статии

Back to top button