BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Президентът на Ботсвана: Ако Германия иска да ни се меси във вътрешните работи, ще им изпратим 20,000 слона

Президентът на Ботсвана заплаши Германия, че ще им изпрати 20,000 слона ако въведат забрана за внасянето на ловни трофеи.

„Не се шегувам“, каза Мокгуетци Масиси в интервю с немския вестник БИЛД по-рано през седмицата.

Масиси критикува немското правителство, което иска да забрани внасянето на ловни трофеи в държавата. Министерството на околната среда, което е под контрола на Зелената партия, прие аргументите на природозащитни организации.

Ботсвана смята, че има сериозен проблем с прекалено голямото население на слонове. Според тях, слоновете са започнали да нападат хора, унищожават ниви и дори да нанасят сериозни щети върху селищата в провинцията.

„Лесно е да си седиш в Берлин и да имаш мнение за нашите вътрешни проблеми. Ние плащаме цената да опазим тези животни за света“, добави Масиси.

Ботсвана има около 130,000 слона и вече е изпратила 8000 на Ангола. Масиси обеща да изпрати още повече на Германия.

„Искаме нашите слонове да се разхождат свободно. Немското време е достатъчно лошо за тях. Ако толкова ви харесват слоновете ни, моля приемете този подарък от нас“, каза президента в интервюто.

Според природозащитната организация ПЕТА е нужна забраната на ловни трофеи, защото ловуването за трофеи е „хоби на богати хора, които имат повече пари, отколкото морал“. Според тях ловците не плащат парите от ловуването на бедните или администрацията на парковете, а само на конкретни лица, които държат туроператорите и фермите за ловуване. 

Според ПЕТА Ботсвана трябва да забрани ловуването за трофеи и да разчита на фото-туризъм за да печели пари от животните.

Президентът Масиси покани германският министър да посети държавата и да види какво прави тя за опазването на природата. От министерството са заявили, че са готови да посетят страната, ако имат възможност и да се запознаят със ситуацията на място.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Грузия иска да стане част от Европейския съюз, но без ЛГБТ пропаганда и „псевдолиберални ценности“

Подобни статии

Back to top button