БългарияНа Фокус

Президентството: Не е вярно, че синът на Румен Радев е задържан от органи на МВР или отвеждан в РПУ

От президентството излязоха с официална позиция по казуса със сина на държавния глава, за когото бе потвърдено, че е присъствал на парти в събота срещу неделя.

 

“Синът на президента Румен Радев не е задържан от органи на МВР или отвеждан в РПУ. Неверни са и твърденията, че събирането по повод на рожден ден е било в столично заведение, както и за отказ на родителите му да го придружат до дома след проверка за самоличност”, се казва в съобщението на прессекретариата на държавния глава.

 

От там отправиха нови нападки към правителството:

 

“Жалко е, че представители на изпълнителната власт стават съпричастни в тиражирането на неистини и, от друга страна, погазват законовите гаранции за закрила на личността на непълнолетни”, се казва в позицията. 

 

Припомняме, че по-рано от МВР потвърдиха за спирането на събиране на младежи, което се е провеждало в нарушение на противоепидемичните мерки, но отказаха да дадат подробности. Органите на реда не съобщиха дали синът на държавния глава е присъствал там.

 

Преди часове пък здравният министър проф. Костадин Ангелов заяви, че информацията за присъствието на Георги Радев на купона е истина, но също отказа да даде подробности. 

 

Генка Шикерова: Страшна гнус е да размяташ името на дете, само защото баща му е президент

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button