БългарияНа ФокусПоследни новини

Програмният съвет на БНР забрани излъчването на интервю с руския посланик Митрофанова

Програмният съвет на БНР е забранил излъчването на интервю с руския посланик у нас Елеонора Митрофанова. Това заявява в пост във фейсбук водещият на предаването „Политически некоректно“ Петър Волгин.

В петък председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски изрази „голямата си тревога от анонса за предстоящо гостуване на руския посланик в ефира на една от най-влиятелните обществени медии – БНР“.

„Именно този представител на Кремълския режим, срещу чиито безпрецедентна арогантност и незачитане на правовата държава многократно сме възразявали. Представител на държава-агресор, която освен въоръжена война срещу Украйна, води хибридна война срещу ЕС и НАТО. Посланик Митрофанова, която заключва православен храм, назидава и оспорва решения на нашата държава и ЕС“, подчерта Пеевски и добави:

„Приемаме гостуването на Митрофанова в ефира на общественото радио като груба демонстрация на незачитане на националния суверенитет, общоевропейски позиции и ценности, както и погазване на националните интереси на България. По Конституция и закон, обществените медии осигуряват чрез програмната си политика защита на националните интереси и общочовешките ценности. Тази отговорност, както и етичният кодекс на медиите, споделен от всички европейски журналистически организации правят недопустимо ефирът на БНР да се превърне в обществен предавател за пропутинската пропаганда и дезинформация“.

Пеевски настоя СЕМ и другите регулаторни органи да се самосезират за да не се допусне подобна провокация в национален ефир.

„Отговорността на генералния директор на БНР за водената от медията програмна политика изисква преустановяване на всички рискове, свързани с употребата на обществената медия за пропагандни антиевропейски и антидемократични цели“, каза още председателят на ПГ на ДПС. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

20-годишна жена загина при катастрофа в Ямбол

Подобни статии

Back to top button