БългарияНа ФокусПоследни новини

Прокурор Вероника Димитрова: Нотариуса и Велимир Атанасов бяха на банкета на СРП

Прокурорската колегия на Висшия съвет изслуша десет прокурори от Софийската районна прокуратура (СРП) за присъствието на Мартин Божанов – Нотариуса на коледен банкет в Банско.

До момента стана ясно, че единствено прокурор Вероника Димитрова е видяла Нотариуса на коледното тържество на СРП в Банско, провело се през 2021 година.

Димитрова обясни, че в предишни години банкетът се е организирал в София. На банкета в зимния курорт, по думите ѝ са присъствали магистрати и администрация, служители на СРП, членове на семейства.

„Имаше много колежки, които бяха с децата си“, добави тя. Престоят им е бил два или три дни. Тържеството е било първата вечер в ресторанта на хотела.

„Банкетът беше в две зали, тесни като помещения. Аз бях във второто помещение. Цената беше фиксирана. На рецепция съм си заплатила престоя там и вечерята“, каза Димитрова.

Лицето Мартин Божанов обясни тя, че не познавала. Видяла го е на въпросния банкет, както и Велимир Атанасов, след това не ги е виждала. Не е приела критично или притеснително присъствието им.

„Не сме се запознавали с тях, никой не ми ги е представял. Няколко месеца след това разбрах кои са тези лица. От интервютата на Антикорупционния фонд разбрах кои са и как се казват. Не сме уведомявани за присъствието на такива гости. Пак казвам, че не сме се запознавали, не са ни представяни“, подчерта Димитрова.

Тя заяви и че не знае от кого са били поканени. „До мен няма как подобна информация да пристигне. Как са се озовали, нямам представа. Факт е, че бяха там“, каза още Димитрова.

Останалите девет прокурори от СРП също заявиха, че не са познавали Нотариуса, но и не са ги виждали на коледното тържество. Разбрали са кой е той от медиите и разследванията на Антикорупционния фонд.

Пред медиите прокурор Вероника Димитрова заяви, че само може да каже, че Мартин Божанов – Нотариуса е присъствал на банкета.

„Мога само да кажа, че колегите, които бяха изслушани днес, повечето към онзи момент са били младши прокурори. Чухте ги и вие, чух ги и аз. Не са познавали останалата част от СРП, присъствала на банкета. Аз работя по-отдавна, познавам всички, така че съм могла да разпозная кои хора не са част от мероприятието“, обясни тя.

На въпроса били ли са в компанията на Невена Зартова, Димитрова не пожела да отговори.

„Чула съм, че се коментира, че има двама души, които не са с много добра репутация. Поинтересувах се, попитах как се казват, видях информация в интернет и така разбрах имената им, всички разследвания, които се водят, журналистически интервюта“, разказа още тя.

Димитрова подчерта, че няма никаква представа как са се озовали на коледното тържество. „Не съм смела в никакъв случай. Аз съм откровена. Казвам това, което съм видяла. Не мисля, че има какво да затаявам, да спестявам, да крия. Аз нямам проблем с това. Това се е случило“, каза още тя.

На въпроса колко дълго са останали Мартин Божанов – Нотариуса и Велимир Атанасов на банкета, Димитрова отговори, че не може да каже, защото си е тръгнала рано.

„Били са на вечерята. В хотела не са били“, уточни тя.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

Подобни статии

Back to top button