Проливният дъжд не спря ДЕСЕТИЯ ПРОТЕСТ

Десети ден на протести срещу властта в България. Недоволстващите отново се събраха, за да изразя основните си искания, които остават непроменени. През предходните дни демонстрациите започваха в 17 часа, но в събота за начален час бе обявен 19 часа, съобщава Нова телевизия.

 

В Триъгълника на властта, въпреки дъжда, започнаха да се събират протестиращи. През предишните дни демонстрантите традиционно тръгваха на шествие от Президентството. Не е ясно дали лошото време няма да наруши традицията. И в събота на място има засилено полицейско присъствие.

 

От събитие, организирано в социалните мрежи, стана ясно, че в 19 часа ще се организира и митинг в защита на правото на правосъдния министър Данаил Кирилов да публикува в социалните мрежи. Това му беше забранено преди дни от премиера.

 

Протест се проведе и във Варна. Традиционно жителите на морския град се събраха пред общината, откъдето ще се отправят към площад „Независимост“ и бул. „Владислав Варненчик“. Въпреки, че в съботната вечер демонстрантите във Варна са по-малко, в града не липсва засилено полицейско присъствие.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК