БългарияНа Фокус

Промяна в плана: По 50 лева за пенсионерите до края на мандата

Промяна в плана на премиера Бойко Борисов. Преди дни той обеща, че пенсионерите ще получават по 50 лева месечно допълнително към пенсиите си до края на пандемията от коронавирус. Днес обаче той заяви, че добавката ще бъде получавана до края на мандата му. 

 

Новината той съобщи по в Деня на възрастните хора. В публикация във Фейсбук той подчерта, че по време на икономическата криза, причинена от коронавируса, пенсиите са били увеличени с 6,7%. 

 

„Осигурихме на самотно живеещите и хората в затруднено положение дезинфектанти, топъл обяд и патронажна грижа. Увеличихме пенсиите с 6,7% в усложнената икономическа обстановка. Този месец, за трети пореден път, всички 2,1 млн. пенсионери ще получат добавка от 50 лева, с която да посрещнат например най-неотложните си нужди от лекарства“, изброи още Борисов мерките, предприети за подкрепа на възрастните и хората в затруднено положение. 

 

И обеща ново увеличение на пенсиите догодина:

 

„С проекта на бюджет за следващата година ще търсим справедливо осъвременяване на пенсиите. Докато другите говорят, ние действаме и няма да допуснем компромис с постигането на достойни старини за пенсионерите. На днешния Международен ден на възрастните хора благодаря на нашите майки и бащи за усилията да ни изградят като личности и като обществото“, заключва Борисов.

 

 

На сал в морето откриха изчезнала преди години жена

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button