BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

Простреляното от полицай момче първо нападнало две момичета, ударили ги с тръба по главата

Според нова информация, случаят с простреляното от полицай и загинало впоследствие момче от по-рано днес е имал и предистория – преди да бъдат докладвани от охранител на столичен мол, че прескачат оградата на обекта, тримата младежи са нападнали две момичета в района на хотел в центъра на София. 

Едно от момичетата е ударено, а след заплаха е отнета и раница с лични вещи и пари. Инцидентът се е случил около 02:00 през нощта и бе установено, че нападателите са били трима младежи и са същите, които впоследствие се опитали да откраднат от столичния мол и да избягат от полицията. Според информация на „24 часа“, момичето е било ударено с тръба по главата, а групата действала от началото на месеца. Имали вече три грабежа, при които удряли с тръба по главата момиче и заплашват, че имат пистолет.

След като охранителят на мола е подал сигнал в 05:15 часа, полицията е успяла да види и да започне да преследва тримата младежи. Те се опитали да се качат на градския транспорт, като единият от тях, момче на 15 години, е бил задържан на място.

Другите двама са продължили да бягат и по време на преследването полицаите са произвели предупредителни изстрели в безопасна посока. Това не спряло крадците и един полицай произвел още един изстрел – той вече е ранил 18-годишният младеж. 

Веднага е откаран в болница, но впоследствие е починал от раните си.

Третият крадец е успял да избяга и след изстрелите, но е бил заловен в дома си в „Ботунец“ малко преди обяд. 

Очаква се двете нападнати момичета да бъдат разпитани с цел да разпознаят двамата задържани крадци.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Полицай простреля крадец от столичен мол, младежът е починал

Подобни статии

Back to top button