BulletinБългарияНа Фокус

Протест на бул. „Патриарх Евтимий“: Спаси центъра, от „Спаси София“

Множество граждани се събраха на пореден протест срещу промените в движението и паркирането по бул. „Патриарх Евтимий“ в София

Активните ленти за движение по булевард „Витоша“ вече са две, а останалите са предназначени за косо паркиране. Проектът предвижда изграждането на бус лента и две велоалеи, като на пътя остават две активни ленти за движение на коли и една лента за спиране. Живеещите в района твърдят, че всичко това създава задръствания.

Те са категорични, че ще продължат с протестите, докато исканията им не бъдат чути. Според гражданите, този ремонт трябва да спре и да не се харчи публичен ресурс.

Протестиращите издигнаха плакати: „Не на двупосочно движение по Нансен“, „Ние също имаме права като всички живущи в София“, на други плакати е написано Германия, а отдолу има снимки на велоалеи, „Върнете ни паркоместата“, „Спаси центъра, от „Спаси София“. Гражданите са издигнали и надписи: „Не правете от булеварди квартални улици“, „Кой ще носи отговорност за този експеримент???“.

От Столична община заявиха, че протестиращите са се срещали с кмета Васил Терзиев и целият проект е създаден, за да бъде улеснено движението. Мнението на живущите в района било взето по въпроса още по време на проектирането. Жителите в района казват, че всичко се прави на инат в момента. Гражданите питат и колко ще струва това на софиянци. Протестът бе мирен и се охраняваше от СДВР.

Протестиращите поискаха и оставките на столичния кмет Васил Терзиев, както и на зам.-кмета по транспорта. А протест ще има всяка вечер от 18.30 ч.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Пияни цигани нападнаха полицаи в Пазарджик, един от тях ухапал полицай по корема

Подобни статии

Back to top button