Протестиращ се оплака от агресия и насилие от полицай, който го заплашил с думите: „Ще си имаш адски много проблеми“ (ВИДЕО)
снимка: Скрийншот

Протестиращ се оплака от агресия и насилие от полицай, който го заплашил с думите: „Ще си имаш адски много проблеми“ (ВИДЕО)

Полицията в Благоевград проверява имало ли е физическа и вербална агресия от страна на полицай спрямо един от протестиращите, които вчера временно блокираха главния път Е79 при Кресна.

 

Според гражданина Николай Кутанов полицаят употребил срещу него физическа сила и го заплашил с думите: „Ще си имаш адски много проблеми“.

 

Всичко обаче започва с няколко реплики, отправени от Кутанов към служителя на реда. Във видеоклип, публикуван във Фейсбук се вижда как мъжът се е приближил на няколко сантиметра от лицето на полицая и му казва думите:

 

„Какво значи за теб България, защото си се клел, какво значи България за теб? За мене значи всичко. Ти ще умреш ли за България? Защото аз ще умра. Е сега лягам и умирам, ако знам, че утре държавата ще е ОК!“

 

По-късно видеото бе изтрито от профила на Николай Кутанов, но е все още достъпно на Фейсбук страницата на „Благоевград нюз“.

 

 

 

След като блокадата е разпръсната, колата на мъжа е спряна за проверка и тогава по думите му е отправена заплахата, че ще си има проблеми, а друг полицай го удря с юмрук.

 

Журналисти обаче стават свидетели на случилото се, а главната редакторка на „Благоевград нюз“ не е допусната до автомобила от останалите полицаи с мотива, че се провежда рутинна проверка.

 

„Беше ми съобщено, че не мога, да отида до колата на проверяваните, както и че това е рутинна проверка. Нямаха обяснение обаче те защо спират след като колегите вече проверяват момчетата. Тръгнаха си буквално 5 минути по-късно.“, предава редакторът.

 

Случаят бе описан в статия на медията.

 

„Хората, затова се страхуват, да излязат на протест. А уж, живеем в демократична държава?! Никой не съм обидил или нагрубил, не разбирам поведението на полицаите, но и няма да се примиря.“, категоричен е Кутанов, който минути след случилото се разговаря с медиите. 

 

А полицията в Благоевград започна проверка по случая:

 

„Със заповед на директора на ОДМВР-Благоевград е назначена служебна проверка във връзка с твърдения за употреба на неправомерна физическа сила от страна на полицейски служител спрямо гражданин. Поводът за назначената проверка са публикации в медийното пространство“, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Благоевград.

 

При първия опит за блокадата на ГП Е-79 край Благоевград в местност Полигона преди обяд вчера, бе публикувано видео, на което протестиращият Николай Кутанов пита полицая В. Чапкънов, дали би умрял за родината си, защото той би го направил.

 

На връщане към Благоевград след блокирането на пътя в Кресна, микробусът на Николай и негов приятел бил спрян от полицейски патрул на ГП Е-79 при пътен възел „Симитли-Банско“, а на него е нанесен удар с юмрук в корема. Това е станало от колега на Чапкънов, който е служител на СТЗБД към ОД МВР. Освен това Кутанов е заплашен, че „ще си има големи проблеми“.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК