БългарияНа Фокус

Протестиращи блъскат коли на блокираните кръстовища и уцелен в окото с яйце полицай – показаха кадри от протестите (ВИДЕО)

От МВР показаха видео от протестите в София. На него се вижда моментът, в който полицай е уцелен с яйце в окото и моли колегите си да застанат на мястото му в кордона пред Министерския съвет.

 

Инцидентът стана снощи докато демонстранти замеряха сградата на правителството с пъдпъдъчи яйца.

 

На кадрите се вижда и друг полицай, който забърсва вероятно пръски от счупените яйца от лицето си.

 

В други кадри от видеото се вижда водач, който се опитва да премине през блокрано от демонстранти кръстивище. В този момент протестиращи се нахвърлят върху него и започват да удрят автомобила му.

 

Припомняме, че при подобен инцидент в петнадесетия ден от протеста пострада 19-годишно момиче. Демонстрантака потърсила лекарска помощ, като се оплакала от болки в крака, съобщиха по-късно от СДВР.

 

полицай, яйце, окото, блъскат, кола, кръстовище

 

В следващите секунди охранителни камери заснемат протестиращи, които играят волейбол по средата на бул. „Дондуков“.

 

В края на разпространеното от МВР видео се вижда и снощната блокада на БНТ, заради която се наложи Даниела Дариткова и Корнелия Нинова да бъдат изведени от сградата с помощта на жандармерия.

 

полицай, яйце, окото, блъскат, кола, кръстовище

 

В самия край на видеото са поместени снимки на обърнати и разсипани кофи за боклук по средата на столичи улици, както и полицаи, които ги връщат по местата им.

 

 

Коронавирус: Експеримент показва кои помещения са опасни

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button