На ФокусПоследни новиниСвят

Путин: Чужди войски няма да помогнат на Украйна на бойното поле

Руският президент Владимир Путин заяви, че ако съюзниците на Украйна изпратят войски в помощ на раздираната от война страна, това няма да промени изхода от конфликта, предаде АФП.

„Ако говорим за официални военни контингенти на чужди държави, сигурен съм, че това няма да промени ситуацията на бойното поле. Това е най-важното. Точно както доставката на оръжие не променя нищо“, каза Путин. 

По-рано руският президент заяви в интервю за РИА Новости, че Русия е готова във военно и техническо отношение за ядрена война. Той заяви, че по време на военната операция на територията на Украйна никога не е имало нужда от използване на тактическо ядрено оръжие.

„От военно-техническа гледна точка, разбира се, ние сме готови. Те (ядрените руски сили), са в постоянна бойна готовност“, заяви Путин. Той заяви, че руската ядрена тройка е по-модерна от която и да е друга. Той заяви, че Руската федерация ще бъде готова да използва ядрено оръжие, ако е застрашено съществуването на руската държава или увреждането на нейния суверенитет и независимост.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

Подобни статии

Back to top button