BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Путин похвали Тръмп за желанието му за мир в Украйна, Тръмп отвърна, че е поласкан

Президентът на Русия Владимир Путин и бившият президент на САЩ Доналд Тръмп си размениха комплименти покрай думите на Тръмп, че може да приключи войната в Украйна за 24 часа, ако бъде избран на изборите следващата година.

Тръмп се прочу със своята реплика, че е способен да приключи конфликта в Украйна за 24 часа с няколко обаждания към двете страни, ако бъде избран на президентските избори през 2024 година. Запитан дали иска Русия да спечели от войната, Тръмп отговори:

„Не, искам хората да спрат да умират.“

Путин остана впечатлен от изказванията му и не спести своите похвални думи.

„Ние естествено чуваме как г-н Тръмп казва, че ще разреши всички сериозни проблеми за няколко дни, включително украинската криза. Не може да не се радваме на тези думи“, каза руският президент.

Тръмп също бе доволен от изказването. 

„Харесва ми, че го е казал. Това значи, че съм прав“, отвърна той.

Доналд Тръмп води убедително за републиканската номианция за кандидат за президент през 2024 година, като преднината му пред опонентите е с над 40%. При проучванията за евентуални избори между Джо Байдън и Доналд Тръмп през 2024 година, Тръмп печели с малка преднина. Още по-значимо е, че той традиционно бива подценен в предварителните проучвания.

Приятелството между Доналд Тръмп и Владимир Путин не е нещо ново, след като двамата вече имаха близки отношения при президентството на Тръмп от 2016 година. Те са се срещали общо пет пъти, а много от експертите по международни отношения в щатите твърдят, че това е бил един от най-добрите периоди за отношения между двете държави от студената война насам.

От другата страна, либералите от демократическата партия използваха връзките на Тръмп с президента на Русия като основно оръжие срещу него по време на изборите през 2020 година. Много от републиканците смятат, че именно това е наклонило везните към настоящия президент Джо Байдън.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Кадиров се появи във видеа сред спекулации, че е в кома

Подобни статии

Back to top button