You are currently viewing Работници от „Автомагистрали – Черно море“ отново на протест в центъра на София (ВИДЕО)

Работници от „Автомагистрали – Черно море“ отново на протест в центъра на София (ВИДЕО)

Работници и служители на „Автомагистрали – Черно море“ отново организираха мащабна демонстрация в центъра на София. Причината – липсващите пари за техните възнаграждения и за реконструкцията на републикански пътища.

 

Протестът пред Министерския съвет доведе до блокада на булевардите „Дондуков“ и „Цар освободител“, а недоволните развяха огромен трибагреник под прозорците на властта.

 

„Искаме запазване на работните места!”, „Искаме си парите!” са сред надписите, които носят.

 

 

 

Искането им остава непроменено – да им бъдат изплатени задължения в размер на близо 37 млн. лева за ремонта на АМ „Тракия“ в участъка между Чирпан и Стара Загора, които са необходими за изплащане на възнаграждения на работещите в дружеството.

 

„Днес сме за преден път на протест, за втори път пред Министерски съвет. Сами виждате работещите вече са на издихание, не знаят дали ще получат своите работни заплати, не знаят дали утре ще бъдат на работа, а причина за това е, че държавата има задължения към фирмата, в която работят”, каза Тодор Капитанов от национален стачен комитет на КНСБ, цитиран от БГНЕС.

 

Той заяви, че държавата много добре го знае това нещо в лицето на министър Виолета Комитова.

 

„Така, че опитваме се по някакъв начин да направим диалог с тях. Опитвахме с официални писма, дипломатично, със срещи, не успяхме да получим задоволителни отговори, затова ние за пореден път днес сме тук и както виждате явно ги е страх представителите на властта да се срещнат с част от протестиращите, за да им кажат дали въобще търсят решение или не”.

 

Той заяви, че ще останат на площада докогато не получат някакъв отговор от управляващите.

 

Група от протестиращите беше приета в Президентството, за да представят своите виждания за решаването на казуса.

 

По-рано такава среща им беше отказана от Министерския съвет с мотива, че трябва да се спазват противоепидемичните мерки.

 

Протестиращите настояват за държавническо решение и да не бъдат прехвърляни между институциите.

 

При протестиращите слезе и регионалният министър Виолета Комитова, която обяви, че днес в 16 часа ще има среща във финансовото министерство за търсене на решение на проблема, но предупреди, че служебното правителство е заварило един „продъден бюджет“.

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК