БългарияПоследни новини

Радев: Българите излязоха от хипнозата, изричат истината за превзетата държава

Президентът Румен Радев и негов екип от специалисти представиха Проект за Национален стратегически документ  в резиденция „Бояна“. От думите на Радев стана ясно, че това е първи етап на проекта, който представя анализ за състоянието на страната, направен от специалисти и представен от ръководителя на Стратегическия съвет проф. Александър Маринов.

 

Държавният глава използва и това събитите, за да коментира протестите:

 

„Резултатите от работата на Съвета съвпадат с исторически за страната ни момент, когато българите излязоха от апатията и хипнозата на пропагандата. Когато открито и без страх изричат истината за превзетата държава. Когато демонстрират своята решимост да си отвоюват държавата от мафията, когато единно заявяват своето желание да живеят в нормална, демократична, европейска държава”, каза Радев.

 

Според него, българите вече си задават въпроса какво трябва да се направи оттук-нататък, за да се гарантира демократично развитие на обществото и излизане от демографската криза.

 

„Пред нас има примери за авторитарно управление от последното десетилетие, суровата действителност между пиара и действитеността, обществения морал от лоялността към вожда, партията-държава и задкулисните договорки“, каза президентът.

 

Според него, именно тази „порочна система“ е въвела страната в дълбока криза и върна историческия часовник на България към зората на Прехода.

 

Държавният глава уточни, че Националният стратегически документ ще бъде представен на три етапа. „Първият ще е анализ на ситуацията в страната, втори – идентифициране на причините за това състояние и трети – формулиране на стратегически предложения и условията за тяхната реализация”, каза президентът.

 

Той посочи още, че стремежът е на всеки етап да бъдат обхванати максимално повече българи и у нас и в чужбина.

 

„Техните идеи, талант и дързост. Да има гражданска инициатива, контрол и отговорност”, поясни Радев.

 

Подадоха жалби срещу блокадите в София, над 100 души участваха в подписката

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button