You are currently viewing Радев с нови обвинения – към прокуратурата за страх и зависимости

Радев с нови обвинения – към прокуратурата за страх и зависимости

Президентът Румен Радев за пореден път разкритикува работата на прокуратурата. Това се случва след като под прицела на обвинението застана неговият съветник – Пламен Узунов. 

 

Срещу него тече разследване за търговия с влияние и за взаимодействия с обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков. 

 

В предаването „Панорама“ по БНТ в петък главният прокурор Иван Гешев съобщи, че са били разпитвани и други съветници на държавния глава, но категорично отказа да назове кои.

 

„Искам да кажа, че нежеланието на прокуратурата да види многобройните фрапантни скандали и сигнали за огромна корупция, за грабеж на държавни средства издава едно – страх и зависимости“, каза държавният глава.

 

Румен Радев направи коментара при посещение на скалния релеф „Мадарски конник“, част от обиколката му в Североизточна България.

 

Във връзка с изнесената информация от главния прокурор Иван Гешев, че още двама негови съветници са привикани на разпит в прокуратурата и публикация в сайт, че това са Стефан Янев и Димитър Стоянов, президентът каза: „Това категорично не е вярно“, съобщи БТА.

 

На въпрос „Кое не е категорично вярно – имената, или че са разследвани?“, Радев каза: „Имената“.

 

В Шумен на среща с представители на образователни институции и общественици президентът е подчертал необходимостта вместо да се ангажира с изграждането на бензиностанции, държавата да инвестира в бъдещето на младите хора, като създаде в областните градове центрове за безплатно извънкласно обучение по информационни технологии, компютърен дизайн и други перспективни дисциплини, което вече се прилага в редица страни по света, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК