You are currently viewing Радев се похвали, че бил бариера срещу лобистко законодателство

Радев се похвали, че бил бариера срещу лобистко законодателство

Президентът Румен Радев направи отчет за третата година от работата си като президент на Р България. Той обяви, че и през изминалите 12 месеца бил бариера срещу лобисткото законодателство. 

 

„През отминалата година продължих да бъда бариера срещу лобисткото законодателство чрез 7 вета на закони и сезиране на Конституционния съд там, където е необходимо“, заяви президентът. 

 

По думите му президентската институция все по-уверено задава политическия дневен ред, като посочи за пример инициираните от него срещи за промени в изборното законодателство. 

 

„В днешната тревожна и променлива действителност е важно институциите да бъдат предвидими и с ясни приоритети“, посочи президентът Румен Радев.

 

„В тази трета година ние продължихме нашата отговорна мисия с последователност. Президентската институция продължи да отстоява правовата държава и интересите на гражданите, да задава дневния ред по важни обществени теми, да стимулира дебата между институциите и гражданите, да обединява около обществено значими каузи, да работи за модерното развитие на България, да отстоява българския интерес“, коментира Радев.

 

И след всичко казано дотук, зяви, че целта на този отчет не била да си прави самореклама. 

 

А най-важните приоритети на държавния глава, обявени от самия него, ще бъдат отстояването на правовата държава, възстановяване на доверието в изборния процес, продължаване на дебата за промени в Конституцията, борба срещу корупцията и лобисткото законодателство. 

 

А във външнополитически план държавният глава ще работи за привличане на чуждестранни инвестиции, за правата на българите зад граница и духовното им приобщаване към Родината. 

 

Върховният главнокомандващ попита дали имаме амбицията да мобилизираме наличните ресурси и европейски програми за активиране на научния капитал на нацията и таланта на младите българи.

 

„Така че България да се развие като център, в който да се развиват нови технологи и иновации. Това е критерият за успешната страна на бъдещето или ще се превърнем в страна, изоставаща страна, вносител на техонологии и клиент на технологии. Постигаме ли баланс между инвестициите в инфраструктура и в човешки капитал“, попита още държавният глава.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.