You are currently viewing Радев: Службите да работят така, че да няма неразкрити „Кутии на Пандора“

Радев: Службите да работят така, че да няма неразкрити „Кутии на Пандора“

Президентът Румен Радев с коментар за журналистическото разкритие „Досиетата Пандора“. Той призова българските служби да работят така, че да не остават неразкрити „Кутии на Пандора“. 

 

„Моите очаквания са българските служби, правоохранителни органи да работят така, че възстановяването на справедливостта в България да минава през това, че българските граждани да научават от тях, а не от чужбина за нарушаването на закона. И очаквам така да работят, че в България да не останат неразкрити кутии на Пандора“, смята президентът.

 

Той коментира и предстоящата президентска кампания. Обяви се за представяне на идеи, а не на компромати. 

 

„Аз съм човек на дълга, в кампанията да бъдат водещи идеите, а не компроматите. Всеки да има възможност да изяви себе си. Да се представи кой е, за какво се бори и как ще се бори. Да се изяви на сцената“, каза Радев.

 

И допълни, че дебатът с всички кандидат-президенти му е интересен. 

 

Президентът Румен Радев пристигна тази сутрин на посещение в Благоевград. Преди срещата с дейци на изкуството и културата в Областната управа, държавният глава отговори на въпроси на медиите. След областния център Румен Радев ще посети и Банско.

 

Коментира и цените на газа на пазарите в Европа и отново похвали служебното правителство.

 

„Вие видяхте ли тази сутрин енергийната карта на Европа, това е световен и остър европейски проблем, цените са скандални, отиват над 300 евро на мегават часа, вижте цените в България, 187 евро на мегават часа. Заедно с Полша и Румъния ние сме в най-ниския сегмент на цените“, така държавният глава коментира енергийната и газовата криза.

 

Според него тази криза ще продължава. Това е световна тенденция.

 

„Този въпрос трябваше да задавате през изминалите 12 години. Какво направиха предишните управляващи за да решат в перспектива тази очертала се криза в енергетиката. А не с безхаберие да нокаутират тази система и да я оплитат в схеми“, допълни Радев.

 

Той поздрави служебното правителство, за това че в този труден момент продължават с мерките, продължават да подкрепят българския бизнес.

 

„Знаете как бяха либерализирани цените за бизнеса, без да се подготвят малките и средни предприятия. Те просто бяха хвърлени в една среда, в една борса, където имат достъп само големите, със съмнителни правила и това удари най-много малкия и среден бизнес. Правителството вече въвеждат мерки в подкрепа на малките и средни предприятия. Над 265 000 от тях ще бъдат подкрепени с облекчения от 15 до 30 лв. на мегават час по-ниско. Битовите потребители са на регулиран пазар, но вторично повишението към тях е чрез цените на всички стоки, продукти и услуги, които са в резултат на електрическата енергия“, припомни президентът.

 

Според него мнението на правителството е, че ДДС трябва да се запази, както е с тези облекчения до отшумяване на кризата.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК