БългарияНа ФокусПоследни новини

Радев: За експеримента с Конституцията българите ще плащат тежка цен

Президентът Румен Радев ще сезира Конституционния съд за промените на конституцията. Според него те няма да помогнат на гражданите и да гарантират справедливостта, а ще попречат на държавата да бъде правова и суверенна.

„За експеримента с Конституцията българите ще плащат тежка цена. Като държавен глава, сезирането на Конституционния съд е мой дълг“, заяви президентът Румен Радев, след като Народното събрание окончателно прие промените в основния закон на страната.

„Гласуваните промени няма да решат големите проблеми на правосъдието и да гарантират справедливост за българските граждани, с каквато цел те бяха инициирани. За сметка на това, подкопават устоите ни като демократична, правова и суверенна държава”, добави той.

По думите на държавния глава зад тези промени прозира една ясна цел – управляващите партии да запазят своето влияние, дори когато напълно загубят доверието.

„С допускането на чуждо гражданство в управлението на страната, те показват, че наличието на двойни стандарти и на лоялност към България за тях не са проблем”, каза още Радев.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Пеевски: Доволен съм, от днес сме правова държава

Подобни статии

Back to top button