БългарияНа ФокусПоследни новини

Рашков: ГЕРБ и ДПС саботират комисията за Нотариуса

“В последните няколко дни, седмица, опит от ДПС и ГЕРБ да саботират комисията за Нотариуса. Причините са ясни. Те се дължат на това, че се събраха доста факти и обстоятелства”. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Бойко Рашков в кулоарите на парламента.

Според него фактите насочват към по-високи нива. “Върнаха между Нотариуса и негов съратник Еврото все по-ярко се проявява. Ето защо, отсъствието на ГЕРБ и ДПС вчера, водят до този извод. Страхуват се от крайния резултат, до който може да стигне комисията”, смята Рашков, след което обясни, че има още заявки за граждани, които да се изслушат в комисията и коментира, че политическа помощ към дейността на Божанов и Пепи еврото е много вероятна.

“Нотариуса и Еврото не са могли да реализират дейността си без помощ, включително политическа такава. Имам основания, че такива връзки между Нотариуса и Еврото са били във връзка с високо политически лица. Получавали са информация срещу кого се водят досъдебни производства. Това нещо им е позволявало да развиват изнудваческа дейност”, подчерта Бойко Рашков.

Той поясни, че Делян Пеевски е бил в следствения отдел, а там е работил и Еврото, и др. известни лица. “Има изказване на Пеевски, което е характеризирало възможностите на Еврото”, добави депутатът от ПП-ДБ.

Според него Еврото и “Нотариуса” са имали връзки с изпълнителната власт не само в кабинет на Борисов. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

ПП-ДБ върнаха веднага втория мандат за кабинет

 

Подобни статии

Back to top button