БългарияПоследни новини

Разчетени са данните от „черната кутия“ на падналия МиГ, ставало въпрос за човешка грешка

Извлечена е информация от черната кутия на разбилия се на 9 юни край Шабла изтребител, а пилотът е загубил пространствена ориентация. Резултатите потвърждават заключенията на Военна полиция от първоначалния доклад, който сочеше като причина човешка грешка.

 

Това съобщи на кратко изявление в Министерския съвет служебният военен министър Георги Панайотов, цитиран от Дир.бг.

 

„Първоначалният доклад, който получих, потвърждава направените от разследването на Военна полиция заключения“, допълни той, като уточни, че все още финалните резултати се очакват.

 

Георги Панайотов коментира и поредните упреци на ГЕРБ за случая със смъртта на ст. лейтенант Тодор Манчев в Чешнегирово. По думите му по темата се говорят не просто неистини, а откровени лъжи.

 

„Нито Министерство на отбраната, нито Служба „Военна полиция“ имат право да извършват разследване на този инцидент. Това разследване се извършва от Военната прокуратура. Предполагам, че обвиненията ще продължат, защото очевидно целта е да бъдем уязвени, без да имаме вина“, обясни той.

 

Два дни по-рано ГЕРБ поиска оставката на министъра на отбраната Георги Панайотов и на шефа на „Военна полиция“ заради това, че се правят опити за прикриване на резултата от разследването за смъртта на лейтенант Тодор Манчев.

 

От МО пък отвърнаха на обвиненията на ГЕРБ, като заявиха, че от трибуната на парламента ГЕРБ е поднесла поредните неистини и манипулации.

 

ГЕРБ: Шестима министри трябваше да бъдат сменени заради провалите си

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button