Разкриха двойното убийство край Шумен

Има задържан мъж за двойното убийство край Шумен, съобщава Нова телевизия.

 

Престъплението беше извършено преди няколко дни във вилната зона „Под манастира“. Телата на възрастната двойка бяха открити в понеделник от техни близки, които отишли да проверят какво се случва със семейството, след като получили сигнал, че врата на къщата е разбита. Единственото, което се знаеше, е, че убийството е извършено с хладно оръжие.

 

убити са мъж и жена на 78 и на 65 години. 

 

Работи се по всички версии, като основната е, че са убити при грабеж.

 

Властите съобщиха, че официална информация по случая ще бъде съобщена на брифинг в Съдебната палата утре.

 

По неофициална информация арестуваният е внук на убитите съпрузи, съобщава „24 часа“. Той е бил арестуван от МВР днес, а поводът за убийството била аренда от 700 лв.

 

Първоначално мъжът отричал да знае каквото и да било. После признал, че присъствал на убийството, но го извършил баща му. Данните на полицията обаче сочат, че именно внукът е убиецът.

 

Причината да ги убие с нож била аренда от 700 лв. Пенсионерите я вземали от нива. Внукът ги искал, но те не му ги дали. Предстои прокуратурата да поиска постоянен арест за мъжа.

 

Уличеният в убийството сега мъж не е първият, върху когото падат подозренията на криминалистите. Още в понеделник вечерта по случая е разпитван козар. Подозренията от него обаче отпаднали и криминалисти бързо стигнало до човек от най-близкото обкръжение на двамата възрастни, отбелязва „Труд“.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК