БългарияПоследни новини

Разнобой сред лидерите на протеста: ДБ и БОЕЦ се разграничиха от декларация на “Отровното трио”

“Демократична България” и БОЕЦ се разграничиха от декларация, публикувана от “Отровното трио”. Лидери на протеста се събраха във вторник в столичен хотел. Снимка от събранието бе публикувана и в социалната мрежа Фейсбук. 

 

 

От партията на Христо Иванов “Да, България” излязоха с позиция на страницата си, в която заявяват, че нито техен предтавител, нито член на обединението “Демократична България” е бил излъчван като представител на въпросното събрание. 

 

“Във връзка с множество запитвания, заявяваме, че по правилата за формиране на позиции на Демократична България, не е излъчван представител на обединението, или на Да, България, за среща в никакъв координационен формат и не е одобрявана декларация”, пишат от там и добавят:

 

“Ние последователно и твърдо се обявяваме против насилието и призоваваме държавните органи да гарантират мирното провеждане на протестите и да не позволяват да бъдат въвличани в провокации от страна на това отчаяно управление, подобно на събитията от 2 септември”.

 

 

Въпреки това те потвърждават позицията си за протеста и искането на оставката на премиера Бойко Борисов, цялото правителство и главния прокурор.

 

Въпреки това член на ДБ все пак е присъствал на срещата и това се вижда от публикуваната снимка. Сред присъстващите е Емил Мачиков – главен секретар на ДСБ. 

 

От БОЕЦ също публикуваха своя официална позиция, в която заявиха, че не са подписвали въпросната декларация:

 

“БОЕЦ не сме подписвали и давали съгласие нашето име да се използва за легитимиране на позиции и заявления, като визираме направеното съобщение на страницата на “Триото”. Като председател на БОЕЦ заявявам, че не може да имаме нищо общо с част от хората, партиите и организациите, които са подписали, или поне е обявено, че са подписали въпросният документ. Въпрос на принципи. За да бъде битката ни истинска трябва да я опазим чиста. Никой няма право да говори от наше име, или да използва името ни за легитимиране на някакви послания. Най-малкото не е коректно”, посочват от там.

 

 

Тома Биков спори с протестиращите за къщата в Барселона и пачките в шкафчето (ВИДЕО)

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button