Рекорден брой заразени за денонощие, все повече са децата

Рекордните 69 положителни проби са потвърдени за COVID-19 през последното денонощие. Ръстът в броя на заболелите идва на фона на облекчените  преди два дни мерки, както и на отварянето на КПП-тата от днес. 

 

Така общия брой на заразените с коронавирус в България достигна 1758. 1465 проби са изследвани в страната за последните 24 часа. Новите излекувани от коронавирус инфекцията са 18.

 

Общият брой на изследваните проби достига 51 768 или 7395 на един милион население.

 

Активните области са 12, като новите случаи се разпределят така: София – 14, Пазарджик – 14, Благоевград, Ямбол – 8, Видин, Кюстендил – 7, Хасково – 5, Сливен – 2, Бургас – 1, Плевен, Смолян и Стара Загора – също по 1 случаи.

 

В Благоевград и Хасково са заразени по две деца между 2 и 15 години. Заразени са и 9 нови медици – 7 в Пазарджик и във Видин – 2.

 

Починали са мъж на 80 години във Велико Търново, мъж на 61 години от Габрово, и мъж на 78 г. от Сливен, всички те са с придружаващи заболявания.

 

Д-р Нели Пандова също е починала с коронавирусна инфекция, потвърди доц. Димов. Пробата й вчера е излезла положителна.

 

Повечето нови случаи на заразени са в резултат на таргетирани изследвания на определени групи, допълни доц. Димов.

 

Няма значими изменения от предходния ден в световен мащаб. 81 247 са новите случаи. При водещите страни по случаи няма размествания в тяхната последователност – САЩ, Русия и Великобритания са начело.

 

На Балканите се запазва тенденцията за водещите страни – Румъния, Сърбия, в дъното с най-малко случаи са Гърция и Северна Македония за последното денонощие.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК