You are currently viewing Рекордно бързо премина обработването на изборните книжа в „Арена Армеец“

Рекордно бързо премина обработването на изборните книжа в „Арена Армеец“

Много по-спокойно премина нощта в столичната зала „Арена Армеец“, където се приемат изборните протоколи и документи. Причината за това беше машинното гласуване, което беше задължително на тези избори във всички секции с над 299 избиратели. 

 

Този път не видяхме чували с бюлетини и задраскани и сгрешени протоколи. Този път членовете на секции пристигнаха в „Арена Армеец” с пликове с флашки от машинното гласуване. Отчитането на вота по този начин, очаквано не доведе до опашки.

 

Между 5 и 10 минути. Толкова бяха необходими на комисиите, за да преминат през преброителните пунктове.

 

А предаването на протоколите този път беше пред очите на всички. За първи път представителите на медиите, кандидати на партиите и наблюдателите бяха допуснати вътре в залата, за да проследят от първо лице отчитането на гласовете от вота на столичани.

 

„Сложихме точка в 3 часа с последната секционна комисия. Нашата работа след това продължава със сканиране и потвърждаване на данните. Машинното гласуване улесни хората много. Грешките бяха относно броя на бюлетините, които трябва да се впишат в протокола“, обясни Полина Витанова – секретар на 23 РИК в София пред Нова телевизия.

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК