Последни новиниСвят

Рекордно количество дрога заловиха на турско-българската граница

Рекордно количество марихуана са заловили турските власти на граничния пункт Капъкуле/Капитан Андреево на границата с България, съобщи турската частна телевизия НТВ, цитирана от Дир.бг.

 

Екипи на митническа охрана са спрели подозрителен ТИР, чийто шофьор обяснил, че превозва тор. При направения обиск обаче били намерени 2070 кг марихуана, разпределени в 213 чувала. Проверката е била извършена с помощта на специално обучени кучета.

 

Стойността на наркотика на черния пазар се изчислява на 124,22 млн. турски лири (18,88 млн. евро).

 

Шофьорът на ТИР-а, който е чужденец, е задържан. Националността му не се съобщава.

 

Това е най-голямото количество наркотик, залавяно наведнъж на сухопътна граница на Турция, отбеляза министърката на търговията Рухсар Пекджан.

 

Искрено поздравявам нашия екип за спазване на митническите разпоредби, за борбата с контрабандата, която води с голяма отдаденост ден и нощ. Поздравявам особено Одринската митническа служба за борбата с контрабандата и за добрата рабпта по конкретния случай, изтъкна в социалните мрежи Рухсар Пекджан.

 

Публикацията припомня, че преди около два месеца на летище Истанбул бяха задържани 1,7 тона наркотици – най-голямото количество, залавяно от турските власти на летище в страната.

 

Прокуратурата разследва организаторите на „Луковмарш“

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button