Ренета Инджова със счупена ръка при съмнителни обстоятелства – дава противоречиви показания
Ренета Инджова кадър: бТВ

Ренета Инджова със счупена ръка при съмнителни обстоятелства – дава противоречиви показания

Бившият служебен премиер Ренета Инджова е със счупена ръка, но обстоятелствата около случилото се са съмнителни с оглед на противоречивите показания, които дава пред полицията. 

 

При прегледа си в Спешния център „Пирогов“ Ренета Инджова е казала, че е паднала и така е наранила китката си, съобщиха на извънреден брифинг от УМБАЛСМ „Пирогов“.

 

„Вчера бях на работа, като към 10 ч. в кабинета ми дойде Ренета Инджова. Разпитахме я какво се е случило, тя съобщи, че е паднала и е контузила лявата си ръка и крайник при падане. След това обясни, че е била блъсната от някого. Попитах изрично какво е станало, защото имаме дежурен полицай, който при такива инциденти бива уведомен задължително, но г-жа Инджова съобщи, че е паднала“, съобщи д-р Владислав Шопов от болницата, който е приел за преглед бившият премиер.

 

„След това изпратихме Инджова за рентген. Тя самата съобщи, че не помни как е паднала. Наложи се да я насочим и към 111 кабинет /спешен кабинет по неврохирургия в болницата – бел. ред/. След рентгенографията се установи счупване на ръката на Инджова, насрочена е да дойде в понеделник за операция. Наместихме ръката под анестезия и се потвърди, че счупването налага оперативна намеса. Операция ще й бъде извършена в понеделник“, допълни д-р Шопов.

 

По думите му Инджова е дошла в болницата с жена-придружител, която не е дала обяснения за инцидента.

 

На същия ден в около 18 часа в Пето районно полицейско управление е постъпил сигнал за инцидент с Инджова от нейн близък, съобщиха по-рано от СДВР. 

 

Незабавно след подаване на сигнала са започнати активно-издирвателни мероприятия. Г-жа Ренета Инджова е посетена в дома й. Разпитана е и е започнато досъдебно производство за престъпление по 129 или причиняване на средна телесна повреда, тъй като е установено, че тя е със счупена китка на лявата ръка“, обясни Стойно Цветков по време на брифинга на СДВР.

 

След това той обясни и защо по случая все още има неизяснени детайли.

 

„Казвам 18 часа, защото от това, което сме установили, инцидентът е станал около 9 часа сутринта. Дадени са противоречиви факти и обстоятелства. След като е посетила болничното заведение, там е записано, че това е битов инцидент – падане по стълби. Поради този факт не е уведомен колегата, който е дежурен в „Пирогов“. Едва след като сме сезирани – след 18 часа, сме започнали работа“, уточни началникът на разследванията в СДВР.

 

Действията по разследването и оперативно-издирвателните мероприятия в района на произшествието и прилежащите територии продължават и в момента. Уведомена е Софийска районна прокуратура и досъдебното ръководство продължава под ръководството и надзора на прокуратурата.

 

„Г-жа Инджова разказва, че сутринта, тръгвайки за пазар „Герена“ – като държа да подчертая, че го казва вечерта, завивайки зад ъгъла, чува бързи стъпки. Блъсната е от лице, което не завива и продължава да тича. При сблъсъка тя залита, пада върху ръката си, при което счупвва китката. Прибирайки се вкъщи, звъни на близки и приятели и посещава болничното заведение“, завърши Стойно Цветков.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК