BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

Рудигейт: ПП-ДБ признават, че „изпират“ Борисов и външни хора „ама не кой да е“ ще редят службите

Радостин Василев публикува днес запис от разговор на ПП-ДБ, в който обсъждат коалицията с ГЕРБ и говорят за налагане на кадри, одобрени от чужди посолства. 

5-часовият разговор се върти около опцията да се подкрепи ротационно правителство и предимно Асен Василев и Кирил Петков описват ситуацията и какво ще се случи във варианта да има правителство.

“Службите, което е едно от големите предимства, това е конюктурно, обаче Борисов също иска да ги вземе от президента, тука как може да се измъкнем да не са негови хора е да кажем, че ще поискаме външни консултанти да ги определят и да ни помогнат с част от структурирането на службите. Тези външни да не са кой да е…”, казва Петков 

Според Василев така ще може да се отиде на местните избори с МВР на ПП-ДБ.

Кирил Петков разказва как е говорил с Урсула фон дер Лейен по телефона да има отстъпки, ако се сформира правителство, българия да бъде допусната до Шенген и еврозоната. Бившият премиер казва, че има шанс за Шенген, а за еврозоната можело да се помогне да се заобиколят правилата, но няма гаранции.

Лидерите на ПП-ДБ смятат, че ГЕРБ е само един „бранд“ и може да бъде „основен маркетинг бранд за нас, но не и реален враг“. Те предлагат на своите депутатите „да се правим на итнересни по телевизията“.

„Направихме леко ала-бала през президента, вкарахме един кон, лека-полека естествения процес, ако успеем да направим нещо, ще бъде това“, казва Петков

Според Василев това правителство ще продължи докато Бойко Борисов се страхува от Гешев и от президента. Заедно с Кирил Петков те признават, че това правителство “изпира” Борисов и ще има щета за партията, но смятат, че си струва заради налагането на хората в службите.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Киро и Асен: Ще изперем Борисов, ДАНС, НСО и МВР са „наши хора“, определени от посолството

Подобни статии

Back to top button