БългарияНа ФокусПоследни новини

Румен Христов: Със сигурност ще спечелим изборите

„Ние сме готови за избори. Надяваме се, че ще имаме добър успех. Ще ги спечелим със сигурност, но с по-голяма разлика се надяваме да спечелим този път.“

Това заяви председателят на СДС Румен Христов в отговор на въпроса трябва ли да отидем на избори 2 в 1 или на европейски и национални отделно.

„Всичко зависи от това как ще се развият събитията оттук нататък. Днес чух, че президентът е дал, макар че няма в Конституцията определен срок, седем дни, т.нар. разумен срок на излъчения кандидат за министър-председател, така че ще видим. В крайна сметка не можем ние да гадаем и да предлагаме. Каквото покаже хронограмата и възможността. За нас и двата варианта са добри“, подчерта Румен Христов.

Председателят на СДС коментира и обвиненията от страна на лидерите на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, че избраният от държавния глава за служебен премиер Димитър Главчев, който е председател на Сметната палата, е лице на ГЕРБ. „Г-н Главчев е поел тежката отговорност единствен от десетте лица, заемащи длъжности, които позволяват да бъдат номинирани от г-н президента, така че няма какво да коментираме. От малкия избор, който има г-н президентът, той е бил свит още повече от гледна точка на заявеното така нежелание или опасение, че не биха могли да изпълнят тази длъжност от останалите кандидати“, каза той.

А дали ще настане хаос от това безвремие, Румен Христов отговори така: „То не, че беше много подредено при сегашното правителство. Може да се окаже, че ще бъдат по-стабилни тези три месеца от предходните, защото в областта на икономиката конкретно се случиха много нежелателни неща, но ще видим в крайна сметка.“

Попитан ГЕРБ-СДС ще участват ли по някакъв начин в служебния кабинет със свои министри, той заяви, че няма да участват като партии. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Изпращаме март с температури до 30 градуса

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button