На ФокусПоследни новиниСвят

Русия е извършила 52 въздушни удара срещу Украйна

През петъчния ден, 5 януари, руските окупатори нанесоха 5 ракетни и 25 въздушни удара и извършиха 32 удара от реактивни системи за залпов огън по позиции на украинските войски и населени места.

В резултат на атаките са убити и ранени цивилни, унищожени и повредени са жилищни сгради и друга гражданска инфраструктура. Това се казва в сутрешния доклад на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, цитиран от агенция УНИАН.

През нощта врагът нанесе нов въздушен удар, използвайки дрононе от типа „Шахед-136/131“. Всички вражески дронове бяха унищожени. Генералният щаб уточни, че на въздушни удари са били подложени селища в Донецка, Запорожка и Херсонска области. В същото време над 100 населени места в общо 9 области бяха подложени на артилерийски обстрел.

„Противникът продължава да пренебрегва законите и обичаите на водене на война, използва тактика на терор, нанася ракетни и въздушни удари и стреля от реактивни системи за залпов огън не само по военни, но и по многобройни граждански цели на нашата държава“, се казва в съобщението на Генералния щаб.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Саудитска Арабия официално се присъедини към БРИКС

Подобни статии

Back to top button