BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Русия заплаши да удари военни цели на Великобритания след изявлението на Дейвид Камерън

Русия заплаши да удари военни цели на Великобритания след като Дейвид Камерън заяви, че Украйна мжое да използва британски оръжия да порази руски цели дори извън своята територия. 

„Всякакви британски военни съоражения и оборудване на територията на Украйна и отвъд биха могли да получат отговор на украински удари с британски оръжия на територията на Русия“, сочи позиция на руското външно министерство.

От Кремъл са привикали и посланика на Великобритания в Москва да изразят „силен протест“ спрямо скорошните коментари на външния секретар на държавата Дейвид Камерън. Русия подчертава, че на посланика са му били обяснени потенциално катастрофалните последици от подобни постъпки и са го призовали да обясни коментарите, които според тях са агресивни и носят риск за ескалация.

„Руската страна счита думите на Камерън за доказателство за сериозна ескалация и потвърждение за нарастващото включване на Лондон във военни операции от страна на Киев“, допълват от Кремъл

По-рано през понеделник Русия обяви, че вече е започнала подготовки за упражнения с ядрени оръжия, след като обвиниха запада, че са направили „провокативни изявления и заплахи“, като са задълбочили своята подкрепа към Украйна.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Си Дзинпин се среща с Макрон да търсят изход на войната в Украйна

Подобни статии

Back to top button